کتاب مکانیک آریانا جلد سوم (گروه سنی B)

در آموزش و پرورش بیشترین تمرکز بر قسمت آموزش و کسب مهارت های ابزاری و شناختی (سواد) است. بنابراین اگر در زمان کودکی برای آموزش مهارت های زندگی انرژی گذاشته نشد، باید خانواده و مدرسه به خصوص در زمان نوجوانی و بلوغ برای آموزش این مهارت ها و افزایش ظرفیت روان شناختی نوجوان تلاش کنند.

اسلاید قبلی
اسلاید بعدی

اهمیت آموزش‌های مهارت محور به دانش‌آموزان

کودکان به‌صورت ذاتی به خلق کردن علاقه دارند. آموزش رباتیک به کودکان کمک بسیار زیادی به بروز خلاقیت‌هایشان خواهد کرد. آینده‌ای که پیش‌ رو داریم، آینده‌ای کاملا ماشینی خواهد بود. در سال‌های آتی شاهد هوشمند شدن بسیاری از کار‌های امروزی که با دست انجام می‌شود، خواهیم بود.

لذا آموزش رباتیک باعث خواهد شد آن‌ها با استفاده از حس کنجکاوی و استعداد‌های نهفته‌شان دست به خلق ایده‌هایی بزنند که شاید بر بزرگان این علم پوشیده مانده باشد.

رباتیک عملی است که هرچه جلوتر بروید پیچیده‌تر می‌شود. این پیچیدگی، ذهن فرزندان را به چالش کشیده و از آن‌ها نوابغی در علم می‌سازد که مسلماً در سنین بالاتر رسیدن به چنین سطحی کار ساده‌ای نخواهد بود. علاوه بر این، آموزش رباتیک به یادگیری سایر دروس برای کودکان کمک خواهد‌کرد. تا دوران دانشگاه حتی ممکن است شخص هنوز تصمیم به انتخاب رشته مناسب نتواند بگیرد، زیرا از دروسی که از دوران ابتدایی تا متوسطه گذرانده نتوانسته به این درک برسد که آموخته‌هایش کجا به‌ کارش خواهد آمد. بنابراین علم رباتیک که تمام آینده در گرو آن است، ذهن دانش‌آموزان را باز کرده و باعث می‌شود درس‌های مدرسه قابل فهم‌تر شود زیرا کاربرد آن را می‌دانند و به یادگیری آن نیاز دارند.

مهارت‌هایی که دانش‌آموزان همراه با علم رباتیک می‌آموزند عبارتند از:

مهارت تصمیم‌گیری: در این مهارت افراد می‌آموزند که تصمیم‌گیری و اهمیت و مراحل آن چیست و متوجه می‌شوند موفقیت در زندگی در گرو تصمیم درست و به‌موقع است.

مهارت حل مسئله: این مهارت عبارت است از تعریف دقیق مشکلی که فرد با آن روبرو است، شناسایی و بررسی راه‌حل‌های موجود و برگزیدن و اجرای راه‌حل مناسب و ارزیابی فرایند حل‌مسئله؛ به‌‌طوری که با انتخاب راه‌حلی با بیشترین منفعت و کمترین ضرر مادی به بهترین نتیجه دست یافت.

مهارت تفکر خلاق: تولید اندیشه و نوع دیگر دیدن است. فرد در مواجهه با مشکلات در حال کشف راه‌حل‌های نو و بدیع است که کمتر کسی به آن توجه کرده است. در این مهارت افراد فرا می‌گیرند که با شیوه‌های متفاوت بیندیشند و از تجربه‌های متعارف و معمولی خود فراتر روند و راه‌حل‌هایی را خلق کنند که خاص و ویژه خودشان است.

مهارت ایجاد و حفظ روابط بین فردی: مهارتی است برای تعامل مثبت با افراد، انجام کار گروهی، ارتباط با هم سن و سالان، شناسایی مرز روابط با دیگران و ایجاد روابط صمیمانه و متعهدانه.

خودآگاهی:خودآگاهی به معنی توانایی فرد در شناخت خود و نیز شناسایی خواسته‌ها،نیازها و نقاط ضعف و قدرت است.

طراحی مسیر شغلی

انقلابی به نام فب لب (Fab Lab)

فب‌لب (fablab) یک آزمایشگاه کوچک ساخت دیجیتال است. به‌طور کلی  فب‌لب مجهز به مجموعه‌ای از ماشین‌های ساخت دیجیتال است که برای کار با طیف وسیعی از مواد و مصالح و برای رسیدن به هدف ساخت «تقریباً هر چیزی» و پژوهش در حوزه ساخت به کار می‌رود. در واقع در فب‌لب‌ها فناوری ساخت دیجیتال به کمک ساخت نمونه‌های اولیه، تولیدات محدود و حتی تولید انبوه می‌آید.

شرکت آیریک رباتیک صدرا با دیدی متفاوت اقدام به ایجاد کارگاه‌های مهارت بنیان نموده و کارآموزان را به این سمت هدایت می‌کند. مکانیک تخصصی بر این مبنا طراحی شده که در آن کارآموزان با طی کردن چهار دوره تخصص کافی پیدا می‌کنند تا به‌ صورت پروژه‌ای به تقویت روحیه‌ی کارآفرینی آن‌ها کمک شود و به طور همزمان مهارت‌های نرم و سخت را آموزش بینند.

در ترم اول با فراگیری نرم‌افزار Solidworks پروژه‌هایی با دستگاه برش لیزر انجام می‌دهند.
در ترم دوم با تکمیل نرم‌افزار Solidworks و همچنین فراگیری نرم‌افزار Power Mill پروژه‌هایی با دستگاه CNC انجام می‌دهند.
در پایان با توانایی‌های کسب شده،مهارت طراحی خودرو فرمول یک دانش‌آموزی را کسب خواهند نمود.

چکیده کتاب

اسلاید قبلی
اسلاید بعدی