اینترنت اشیاء (Internet of Things) که گاهی IoT هم نامیده می شود، اینترنت چیز ها یا با اختصار چیز نت ها هم نام دارد. اینترنت اشیاء اشاره به این دارد که در سراسر جهان میلیارد ها دستگاه قرار دارند که اکنون به اینترنت وصل شده اند، و در حال گردآوری اطلاعات هستند و این اطلاعات را در بین یک دیگر به اشتراک میگذارند. با پیشرفت علم امروزه به لطف وجود شبکه های بی سیم و سرعت بالا امکان این گذاشته شده است که از یک چیز کوچک تا یک چیز بزرگ در سرتاسر جهان و در تمام اوقات به اینترنت متصل و به اینترنت اشیاء تبدیل شوند. واژه اینترنت اشیاء در سال ۱۹۹۹ اولین بار توسط کوین اشتون یک مبتکر و متخصص در زمینه سنسور های مصرف کننده هوشمند در یک سخنرانی در شرکت پراکتز اند گمبل مطرح شد. تعاریف متداولی از IoT شده است، طبق تعریف موسسه بین المللی مک کینزی، اینترنت اشیاء عبارت است از سنسور ها و محرک هایی که از طریق شبکه به سیستم های پردازشی بی سیم متصل می شوند.
کاربرد های اینترنت اشیاء
خانه هوشمند
بیشتر بدانید
اینترنت اشیاء، یک بخش مهم از خانه های هوشمند است، در خانه های هوشمند تمام وسایل موجود که قابلیت اتصال به شکبه را دارند، زمینه ساز ارائه سرویس های فراوانی هستند، که این سرویس ها عبارتند از مدیریت انرژی، کنترل لوازم آشپزخانه، سیستم کنترل روشنایی، تهویه هوای هوشمند، سیستم امنیتی و قفل درب های هوشمند و … .
پزشکی و سلامت
بیشتر بدانید
اینترنت اشیاء در صنعت پزشکی و سلامت کاربرد های فراوانی دارد، اما یکی از زیر شاخه های صنعت پزشکی و سلامت، سلامت هوشمند است، سلامت هوشمند در اینترنت اشیاء به این صورت عممل میکند که ، وضعیت فعلی و تاریخچه افراد بررسی شده و وضعیت سلامت آتی آنها تخمین زده می شود و همچنین این تکنولوژی به روز وجود دارد که در صورت بروز هر نوع مشکلی اعم از جسمی و روحی، مراتب سریعاً به نزدیکترین مرکز درمانی اطلاع داده می شود. همچنین اینترنت اشیاء این امکان را برای بیماران فراهم میکند تا پزشکان کنترل وضعیت بیماران را به دست بگیرنند و با استفاده از سیستم پزشکی از راه دور یا Telemedicine، دیدگاه دقیق تری نسبت به وضعیت بدن بیمار کسب نموده و طرح های مراقبتی ویژه ای و تخصصی تری را برای هر بیمار ارائه دهند.
حمل و نقل
بیشتر بدانید
یکی از کاربردهای مهم اینترنت اشیا یکپارچگی کنترل ارتباطات و فرآیندهای پردازش داده در سیستم های حمل و نقل است.
مدیریت زیر ساخت
بیشتر بدانید
یکی دیگر از کاربرد های اینترنت اشیاء نظارت بر عملیات های زیرساختی در شهر و روستاها است، مثل ایجاد کردن پل ها و خطوط ریلی و نیروگاه ها، کاربرد اینترنت اشیاء در این زمینه مانند سایر کاربرد های گفته شده برای نظارت بر هر اتفاق و تغییری در شرایط استفاده می شود و باعث بهوبد ایمنی و کاهش ریسک میگردد.
صنعت کشاورزی
بیشتر بدانید
کاربرد اینترنت اشیاء در صنعت کشاورزی به طور روز افزون در حال پیشرفت است، به طوری که منجر به فرآیند های کار آمد تر و بازدهی های بیشتر می شود. اینترنت اشیاء در صنعت کشاورزی داده های نظیر، شرایط کاشت و کیفیت خاک و مدیریت منابه من جلمه کمبود آب یا تشخیص آب و هوا را جمع آوری و تحلیل کند. در این بین هواپیما های بدون سرنشین میتوانند با جمع آوری این داده ها با سیستم های دیگر یکپارچه شوند.
مدیریت انرژی
بیشتر بدانید
یکی دیگر از کاربرد های مهم اینترنت اشیاء مدیریت انرژی است، استفاده از اینترنت اشیاء ارتقای سطح کیفیت کار و مدیریت و بهینه سازی مصرف انرژی است که امروزه با توجه به افزایش جمعیت، یکی از چالش های بسیار مهم و مزیت های رقابتی در تولید محصولات جدید است.
محیط زیست
بیشتر بدانید
اینترنت اشیاء میتواند برای محافظت از محیط زیست نقش حائز اهمیتی داشته باشد. افزایش بهره وری تولید از طریق اینترنت اشیاء به کاهش مصرف انرژی کمک می کند و داده های بزرگ با کمک سیستم های نظارتی، اطلاعات ارزشمندی از محیط هایی که بر سلامت ما تأثیر گذارنند فراهم می آورند. اینترنت اشیاء روش های خلاقانه ای برای کنترل جنبه های مختلف حفاظت از محیط زیست، تغییرات آب و هوایی و جلوگیری از شکار غیر مجاز و جنگل زدایی دارد.
خودرو های هوشمند
بیشتر بدانید
امروزه خودرو های هوشمند توانسته اند به امنیت و ایمنی صاحبانشان و سرنشینان کمک بسیاری کنند. این خودرو ها با دریافت اطلاعاتی مانند شرایط جوی جاده ای ، ترافیک های بین راه و سایر رخداد ها را در اختیار راننده قرار دهند. سنسور های تعبیه شده در خودرو های هوشمند این اجازه را به شناسایی محیط اطراف و موقعیت یابی میدهد. اینترنت اشیاء کاربرد های به روز تر ارتباطی دیگری هم به صورت سنسور در خودرو های هوشمند تعبیه کرده است مانند اینکه، خدایی نکرده، صانجه تصادفی رخ دهد و این سنسور آلارم به مراکز اورژانس را ارسال میکند. این کاربرد ها میتواند از اتفاقات غیر منتظره جلوگیری کند.
روشنایی هوشمند
بیشتر بدانید
امروزه بینائی ماشین یک فناوری بسیار قدرتمند است و در زندگی روزمره ما نقش بسزائی دارد، فرض کنیم هنگامی که به خانه برمیگردیم، روشنایی خانه قبل از ورود ما روشن می شود و لامپ های اتاق خوابمان به طور خودکار در شب نورش کم می شود و صبح ها با تنظیم نور اتاق و تنظیم رنگ و روشنایی ما را از خواب بیدار می کند.