بسته کودک خلاق متشکل از قطعاتی با ساختار مهندسی مکانیک می باشد. با ریشه یابی در رشته های مهندسی به این نتیجه میرسیم که مهندسی مکانیک زیر ساخت تمام مهندسی ها می باشد. در دنیای اطرافمان سازه یا وسیله ای را نمیتوانیم پیدا کنیم که در آن پایه مکانیک وجود نداشته باشد. حدود ۱۱۰ سال پیش شخصی به نام فرانک هورنبای در انگلستان، پایه گذار طراحی این سازه ها بود. شعار او «مکانیک را آسان آموزش می هیم.» بوده است.
مزیت های رقابتی بسته ی کودک خلاق بر دیگر بسته های مشابه موجود در کشور:
۱- این بسته دارای کتاب و سرفصل آموزشی می باشد و چهار تیم متخصص برای تولید این سر فصل ها با یکدیگر همکاری کرده اند:
*** گروه مشاور و روانشناس
*** گروه ادبی برای تولید محتوای داستان
*** گروه مهندسی مکانیک
*** گروه طراحی و تصویر سازی
۲- بسته تولید شده به گونه ای طراحی شده که کودک در صورت آموزش دیدن، می تواند در هر جلسه سازه ای جدید بسازد و این امر به رشد خلاقیت او کمک شایانی می کند.
۳- این محصول تولید ایران با مجوز کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان می باشد. هدف از کار با بسته ی کودک خلاق آموزش مهارت های کارآفرینی به کودکان است. به این منظور با توجه به ویژگی های کودکان در این گروه سنی، مربی طوری برنامه ریزی میکند که علاوه بر کمک به پرورش خلاقیت آنان، به رشد عاطفی، اجتماعی،شناختی و جسمی حرکتی آنان نیز کمک کند. رشد اعتماد به نفس کودک، تشویق به داشتن پشتکار و اراده افزایش انگیزه کودک، بروز ثبات هیجانی، تعیین اهداف ریسک پذیری مناسب، قابلیت انعطاف پذیری و تلاش برای افزایش توجه، تمرکز و هوش کودک از جمله راهکارهایی است که کودک برای افزایش خلاقیت به آن نیاز دارد.
چرا کودکان و نوجوانان نیازمند آموزش کسب و کار هستند ؟
دلیل اول این که، کودکان باید با مشاغل مختلف آشنا شوند تا بتوانند برای آینده شغلی خود تصویر روشنی داشته باشند و با توجه به اینکه برای انتخاب شغل آینده، باید رشته تحصیل متناسب با آن انتخاب کنند، باید از مدرسه و قبل از انتخاب رشته با مشاغل آشنا شوند تا بتوانند هدایت تحصیلی و شغلی مناسب پیدا کنند.
دلیل دوم این که، ایجاد تفکر خلاق و خلاقیت در کودکان و آشنا نمودن آن ها با نوآوری می باشد که پیش نیاز مهارت های کسب و کار می باشد.
دلیل سوم این که، برای کار و فعالیت باید از کودکی و نوجوانی شروع کرد و تفکر کارآفرینی را باید از بچگی در کودکان و نوجوانان نهادینه نمود تا در بزرگسالی راه خود را پیدا نمایند. مهم ترین اهدافی که با آموزش مشاغل به کودکان میتوان دنبال نمود، استعداد یابی و هدایت تحصیلی و شغلی، ارائه آموزش مهارت های مورد نیاز کودکان و نوجوان و توانمندی آن ها در زمینه خلاقیت و نوآوری و تفکر خلاق و همچنین توانمند سازی در زمینه کارآفرینی و راه اندازی کسب و کار می باشد. در کنار این قابلیت ها آشنا نمودن کودکان و نوجوانان با رشته های تحصیلی و مشاغل مختلف و ارزیابی میزان علاقمندی آن ها به این مشاغل از جمله مهمترین اهداف می باشد.