نقش بازي در رشد کودک
بازي عبارت است از هرگونه فعاليت جسمي يا ذهني هدفدار که بهصورت فردي يا گروهي، انجام و موجب کسب لذت و برآورده شدن نيازهاي کودک شود.
بازي در رشد اجتماعي کودک تأثير بسزايي دارد و موجب ارتباط کودک با محيط بيرون، شکوفايي استعدادهاي نهفته و بروز خلاقيت، همکاري، همياري و مشارکت کودک ميگردد. همچنين بازي موجب همانندسازي با بزرگترها شده و کمک ميکند که کودک شکست را به طور واقعي تجربه کند. بازي در رشد جسمي کودک مؤثر بوده و باعث رشد و هماهنگي دستگاهها و اعضاي بدن و تقويت حواس کودک و توانمندي فکري و بدني او ميشود.
کودکان تجربيات مثبت و احساسات موفقيتآميزي را با انجام بازي بهدست ميآورند بازيهاي خلاق فرصتي را براي کودک فراهم ميآورد تا از قوه خلاقيت و تخيل خود در حل مسئله استفاده کرده، آن را رشد داده و تقويت نمايد.
دوره کودک خلاق شامل ۳ ترم آموزشی می باشد.
هر ترم شامل ۱۷ جلسه ۹۰ دقیقهای میباشد.
ترم اول: آموزش حیوانات همراه با قصه گویی
بسته و کتاب موردنیاز:
قصهها، بهترين راه براي گفتوگو با كودكان است. حسي كه كودك پس از شنيدن يك داستان خوب دارد، مانند احساسي است كه ما پس از تماشاي يك فيلم خوب پيدا ميكنيم.
هر معلمي روشهاي خاص براي قصهگويي دارد. بعضي از معلمها دوست دارند با حرکات سر و دست داستان تعريف کنند. بعضي ديگر با استفاده از عروسکگرداني يا کشيدن نقاشي از قصه و يا با استفاده از اسباببازي و اشيا قصه را تعريف ميکنند.
ترم دوم: آموزش سازههای ورزشی همراه با موتور الکتریکی
بسته و کتاب موردنیاز:
بسته تکمیلی به بسته سطح یک اضافه میشود تا بتوان سازههای کتاب دو را ساخت.
در این ترم سازههای ورزشی و اسباب بازیهای شهربازی همراه با موتور الکتریکی توسط کارآموزان ساخته میشوند.
ترم سوم: آموزش مشاغل
در این ترم به بسته آموزشی نیاز نیست و به جلد سوم کتاب کودک خلاق نیاز داریم.
چرا کودکان و نوجوانان نیازمند آموزش کسب و کار هستند؟
دلیل اول اینکه کودکان باید با مشاغل مختلف آشنا شوند تا بتوانند برای آینده شغلی خود تصویر روشنی داشتهباشند و با توجه به اینکه برای انتخاب شغل آینده، باید رشته تحصیلی متناسب با آن انتخاب کنند، باید قبل از انتخاب رشته با مشاغل آشنا شوند تا هدایت شوند.
دلیل دوم ایجاد تفکر خلاق و خلاقیت در کودکان و آشنا نمودن آنها با نوآوری میباشد که پیشنیاز مهارتهای کسبوکار است.
دلیل سوم اینکه برای کار و فعالیت باید از کودکی و نوجوانی شروع کرد و تفکر کارآفرینی را نهادینه نمود تا در بزرگسالی راه خود را پیدا نمایند.
کودکان و نوجوانان در کنار آموزشهاي رسمي که در مدارس ميآموزند نيازمند کسب مهارتهاي ديگري نيز هستند؛ مانند مهارتهاي رفتاري و شخصيتي، مهارتهاي تحصيلي و مهارتهاي ارتباطي که همه اين مهارتها بهعنوان مهارتهاي زندگي مطرح ميشود. اما در کنار اين قبيل مهارتها، نيازمند کسب مهارتهاي کسبوکار هم میباشند.
مهمترين اهدافي که با آموزش مشاغل به کودکان ميتوان دنبال نمود:
- استعداديابی و هدايت تحصيلی و شغلی
- ارائه آموزش مهارتهاي موردنياز کودکان و نوجوانان
- توانمندسازی آنها در زمينه خلاقيت و نوآوری و تفکر خلاق
- توانمندسازی در زمينه کارآفريني و راهاندازي کسبوکار
در کنار اين قابليتها، آشنا نمودن کودکان و نوجوانان با رشتههای تحصيلی و مشاغل مختلف و ارزيابی ميزان علاقهمندی آنها به اين مشاغل از جمله مهمترين اهداف میباشد.